bekken

Bekkenklachten

Praesent condimentum est scelerisque fermentum hendrerit. Integer at turpis porttitor quam hendrerit tincidunt. Proin at libero vitae nulla sollicitudin ornare. Integer at turpis porttitor quam hendrerit tincidunt. Fusce eget diam eget lacus sagittis feugiat.

Krijg bekkenklachten onder controle met Bekken Oefentherapie

Bij bekkenklachten heb je pijn in en rond je bekken of bekkenbodem. Je kunt ook pijn of problemen hebben bij het plassen (incontinentie), je ontlasting, vrijen, je menstruatie of tijdens je zwangerschap en na je bevalling (bekkenpijn/bekkeninstabiliteit).

Ik ben geregistreerd bekkenoefentherapeut en behandel bekkenklachten, stoornissen in de bekkenbodem en bekkenpijn bij vrouwen, mannen en kinderen. Als bekkenoefentherapeut behandel ik niet alleen je bekkenklachten, maar kijk ook naar jouw manier van bewegen en je houding. Als het nodig is geef ik als bekkenoefentherapeut advies over:

  • het belasten van je bekken
  • problemen bij het plassen (incontinentie)
  • problemen met je ontlasting
  • pijn bij het vrijen en erectiestoornissen
  • eet- en drinkgewoonten
  • gebruik van hulpmiddelen, zoals een bekkenband

Ik onderzoek als bekkenoefentherapeut óf en waar het mis gaat tijdens het bewegen gedurende dagelijkse activiteiten. Daarbij kijk ik behalve naar je klachten ook naar fysieke factoren zoals je ademhaling, spierspanning, pijnsignalen, bewegingsvrijheid en motorische controle. Ook de situaties waarin je problemen ervaart, je persoonlijke omstandigheden en omgevingsfactoren worden meegenomen in de behandeling. Naast gerichte oefeningen geef ik je inzicht in de aandoening en de manier waarop je het beste met je klachten kunt omgaan.

Ik ben getraind en gewend om te spreken over incontinentie, problemen met de ontlasting of seksuele problemen. 

Bekkenbodemklachten kunnen een groot probleem zijn in het sociale leven en er is nog steeds een taboe om hierover te praten.
Maar.... blijf niet met de klachten zitten, want je kunt er meestal zelf iets aan doen.

Na intake en (uitwendig) onderzoek probeer ik in 6 behandelingen de klachten met oefeningen, tips en adviezen te verminderen, zodat je deze onder controle krijgt. Het versterken van de bekkenbodemspieren en deze goed leren gebruiken kost echter tijd, gemiddeld tussen de 3 en 6 maanden en daarom worden de behandelingen wat gespreid gegeven. Ook de toilethouding en het toiletgedrag komen tijdens de behandeling aan bod. Mocht de bekkentherapie na 6 behandelingen onvoldoende effect hebben, dan verwijs ik je naar de huisarts of specialist terug voor verder onderzoek.


Incontinentie:

1 op de 3 vrouwen tussen de 35 en 50 jaar en 1 op de 2 vrouwen ouder dan 50 jaar krijgt te maken met ongewild urineverlies. Ook bij mannen die bijv. een operatie aan de prostaat hebben gehad, komt incontinentie voor. Veel mensen leren ermee leven omdat ze denken dat er geen oplossing voor bestaat. Maar die is er wel, in de vorm van bekkenbodemoefeningen!

Bij vrouwen kan incontinentie onstaan na de bevalling of in de menopauze (verzakking van de blaas, baarmoeder of darmen). Urineverlies tijdens hoesten, niezen, lachen en tillen, niet goed kunnen (uit)plassen of vaak een blaasontsteking hebben, kan te maken hebben met een over- of onderaktieve bekkenbodem.
Ook darmproblemen, zoals verlies van ontlasting, last van winderigheid, obstipatie, een spastische darm of aambeien kunnen door problemen met de bekkenbodem komen.

logo bekkenotc
incontinentie

Waarom je voor Oefentherapie kiest

  • Makkelijk bereikbaar 


  • Geen wachtlijst


  • Altijd individuele begeleiding.


  • Meer dan 30 jaar ervaring.

Ik ben geregistreerd Bekkenoefentherapeut (KP register, 19901112794 B). Bent u met de klachten bij de huisarts of specialist geweest? Dan wil ik graag een verwijsbriefje ontvangen met de diagnose en de ernst van de klachten. Heeft u geen verwijzing, dan probeer ik aan de hand van een gesprek, het invullen van een vragenlijst en het bijhouden van een toiletdagboek een idee te krijgen over de conditie van de bekkenbodem, de ernst van de klachten en wat voor invloed dit heeft op het dagelijks functioneren.

Heb je een vraag?