Afspraak maken of meer info? tel. 0598-618467 of 06-30707142 of vul het contactformulier in.

Incontinentie


1 op de 3 vrouwen tussen de 35 en 50 jaar en 1 op de 2 vrouwen ouder dan 50 jaar krijgt te maken met ongewild urineverlies. Ook bij mannen die bijv. een operatie aan de prostaat hebben ondergaan, komt incontinentie voor.
Veel mensen leren ermee leven omdat ze denken dat er geen oplossing voor bestaat.
Maar die is er wel, in de vorm van bekkenbodemtraining!
Bij vrouwen kan er incontinentie onstaan na de bevalling of in de menopauze (verzakking van de blaas, baarmoeder of darmen).
Ook mannen worden met dit probleem geconfronteerd, zeker vanaf het moment dat de prostaat gaat opspelen.
Urineverlies tijdens hoesten, niezen, lachen en tillen, niet goed kunnen (uit)plassen, vaak een blaasontsteking hebben, kan te maken hebben met een over- of onderaktieve bekkenbodem. Ook darmproblemen, zoals verlies van ontlasting, last van winderigheid, obstipatie, een spastische darm of aambeien kunnen komen door problemen met de bekkenbodem. Bekkenbodemklachten kunnen een groot probleem zijn in het sociale leven en er is nog steeds een taboe om hierover te praten.
Maar.... blijf niet met de klachten zitten, want je kunt er meestal zelf iets aan doen.
Na intake en (uitwendig) onderzoek probeer ik in 6 behandelingen de klachten met oefeningen, tips en adviezen te verminderen, zodat je deze onder controle krijgt. Ook de toilethouding en het toiletgedrag komen in de behandeling aan bod.
Mocht de bekkentherapie na 6x onvoldoende effect hebben, dan verwijs ik je naar de huisarts of specialist terug voor verder overleg.

Ik ben geregistreerd Bekkenoefentherapeut (register VvOCM).
Ben je met de klachten bij de huisarts of specialist geweest? Dan wil ik graag een verwijsbriefje ontvangen met een diagnose en de ernst van de klachten. Heb je geen verwijzing, dan probeer ik aan de hand van een gesprek, het invullen van een vragenlijst en het bijhouden van een toiletdagboek een idee te krijgen over de conditie van de bekkenbodem, de ernst van de klachten en wat voor invloed dit heeft op het dagelijks functioneren.