Afspraak maken of meer info? tel. 0598-618467 of 06-30707142 of vul het contactformulier in.

Chronische pijn
Pijn is een natuurlijk beschermingsmechanisme van het lichaam. Er is iets niet in orde en daar moet iets aan gedaan worden. Acute pijn heeft meestal een duidelijke oorzaak, bijvoorbeeld een botbreuk, verwonding of infectie. Na een tijdje rust of behandeling van de oorzaak, gaat deze pijn weer over.

Pijn kan echter ook chronisch worden (wanneer pijnklachten langer dan 3 maanden blijven bestaan) en kan een eigen leven gaan leiden, met grote gevolgen voor je dagelijks functioneren. Er is dan geen één op één relatie (meer) met het oorspronkelijke letsel. Vaak zijn er meerdere redenen waarom de pijn blijft. Dit is in iedere situatie anders. Belangrijk is om inzicht te krijgen in je persoonlijke situatie. In veel gevallen brengt de pijn ook een grote onzekerheid met zich mee. Je vraagt je af: "Hoe moet ik er mee omgaan?" "Waar doe ik goed aan nu de pijn mijn leven over lijkt te nemen?"

Ik ben met de praktijk aangesloten bij het netwerkchronischepijn.nl

Alle aangesloten oefentherapeuten werken volgens dezelfde behandelmethodiek. De oefeningen worden afgestemd op je persoonlijke situatie. De oorzaken van je pijn, je ervaring van de pijnklachten en hoe je hiermee omgaat, worden in kaart gebracht. Samen met de oefentherapeut stel je vervolgens haalbare lange termijn doelen op.
Deze doelen richten zich op het verbeteren van die vaardigheden die jij als cliënt belangrijk vindt.
Voor de één betekent dit 'weer normaal kunnen leven en werken' en voor de ander 'beter omgaan met spanningen'.
Belangrijk is dat je je bewust wordt van je eigen mogelijkheden en dat je leert wat je zelf kunt veranderen om er beter van te worden. Dat je het vertrouwen in je eigen lichaam weer hervindt, zodat je dagelijkse activiteiten weer kunt oppakken. Activiteiten zoals werk, sport en bezigheden met familie en vrienden. Dat jij - en niet je pijn - uiteindelijk weer je leven bepaalt.