Afspraak maken of meer info? tel. 0598-618467 of 06-30707142 of vul het contactformulier in.

Behandeling oefentherapie Cesar

Nadat je een afspraak hebt gemaakt, volgt de intake, de screening en/of het onderzoek.
Denk je eraan om de machtiging/verwijsbrief, zorgpas, en een handdoek mee te nemen?
Je moet je ook kunnen legitimeren met paspoort, id-kaart of rijbewijs (BSN in de zorg).
Het onderzoek gebeurt in ondergoed. Vind je dit vervelend, maak dit kenbaar of trek een sportbroekje aan.

Tijdens het vraaggesprek (anamnese) wordt er gevraagd naar algemene gegevens, specifieke klachten en beperkingen in werk- en thuissituatie.
Ook de hulpvraag van de patiënt; "wat wil je met de oefentherapie bereiken?" is belangrijk.
Daarna volgt het lichamelijk onderzoek waarbij gekeken wordt naar de houding en manier van bewegen en volgt een specifiek bewegingsonderzoek naar mobiliteit van de gewrichten, spierlengte, spierkracht en specifieke testen met betrekking tot de klachten.

Aan de hand van alle gegevens uit de anamnese en het onderzoek wordt er een behandelplan opgesteld, gericht op het verhelpen van de pijnklachten en beperkingen. Door middel van diverse oefeningen leer je hoe je zelf regie krijgt over je klachten. Hierbij wordt een actieve houding van jou als patiënt verwacht.

Het aantal behandelingen wat gegeven wordt, is afhankelijk van de klachten en van wat er vergoed wordt in het aanvullende pakket van de zorgverzekering. Gemiddeld ligt de behandelreeks tussen de 9 en 12 behandelingen.
Naarmate de klachten verminderen wordt de behandelfrequentie verlaagd en volgt na ongeveer 6 weken een laatste controle behandeling. Voor het eigen maken en veranderen van je beweeggedrag staan gemiddeld 3 maanden.
Heb je een beperkte vergoeding dan spreid ik de behandelingen wat meer, zodat je thuis met de oefeningen en tips aan de slag kunt gaan.

Uiteindelijk heb je dan voldoende handvaten meegekregen om het geleerde in werk- en thuissituatie (sport) toe te kunnen passen. Je bent dan niet meer afhankelijk van de oefentherapeut, maar hebt zelf regie over je klachten gekregen.